Sláva, i jinde je to podobné! I já jsem dříve odsuzovala "nevychované" děti a především jejich laxní rodiče, ovšem do té doby, než se mi narodila 1. dcerka a já nestačila zírat, co všechno děti dovedou. Dnes jsou jí 4 a půl a je moc šikovná a bystrá a mimořádně komunikativní a samostatná, ovšem je to takový živel, že když někam jedeme, všichni říkají: "pozor, blíží se tsunami" :-) !!! A je to tak, domů chodí zásadně přes plot, ráda tancuje na střeše našeho auta apod., denně neco rozbije, je hlučná ... Už při 18ti měsíční prohlídce jí dětská lékařka napsala do "červené knížky" : "mimořádně temperamentní dítě". A v tom temperamentu to skutečně je !!! Mladší dcerka je naopak jemné, něžné stvoření, která ani "nezlobí". Jenomže věřte, že obě vychováváme úplně STEJNĚ a odezva je úplně jiná. Takže to rozhodně není pouze ve výchově, jak naznačovala jedna pisatelka (asi ne majitelka živého dítěte). Klidně mi může odpovědět a poradit, jak trochu zklidnit živel, pochybuji, že by byla úspěšná. Na druhou stranu musím říci, že se nikdy nenudíme, dcerku v MŠ velmi chválí, má spoustu kamarádů, takže pořád lepší než "hodné" dítě, které stojí někde v koutě.
Předchozí