| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jsou "zlobivé" děti opravdu zlobivé?

Jsem máma, která má již toto období za sebou. Má druhá dcera od porodu nespala, čučela, nebo plakala. Chtěla kontakt. tak jsem ji nosila na rukou, přes protesty okolí, že budu mít rozmazleného frocka. Odmítala cokoli, kromě kojení. Tak jsem kojila a ignorovala rady lékařky, že bych měla začít dávat protlaky atd. Ale zkoušela jsem. Po půlroce jsem otěhotněla a musela přestat kojit. Krmení probíhalo následovně : 5ti letá dcera obracela před kojencem obrázky, otec miláčka držel na rukou a v momentě, kdy malá otevřela ústa v úžasu nad novým obrázkem - fuk ji tam jídlo. Dítě se postupně naučilo jíst. Máslo si v roce mazala na hlavu, na to plácla rajče. hrát si nehrála, jenom lítala a chtěla si povídat. V roce mluvila jako jiné dítě ve dvou letech. Chtěla čmárat po zdech - tak měla celou chodbu pro tyto aktivity. V kuchyni malovala temperami na umakartové jádro, voskovkami po bílém lině. A při tom všem neustále mluvila, zpívala a pochopitelně nespala. Doktorka mi řekla : LMD + hyperaktivita. Vykašlala jsem se na všechny podružné záležitosti a věnovala se dětem na 150%. Hrála si, motivovala, létala, ale hlavně neokřikovala a vedla dítě k soucitu - to když svým počínaním někomu způsobila nepříjemnost. Byla velmi vnímavá, mnohokráte nechtěla, ale stalo se. Do školy jsem ji dala schválně o rok později. Dnes je slečně 18 pryč, hraje na klavír, varhany, flétnu, housle, maluje,píše, jezdí na koni, tančí latinu, báječně vaří, studuje SŠ, věnuje se dětem ze slabších soc. rodin. Spát chodí po jedné v noci, ráno vstává první. Někdy nám svou energií leze i na nervy, ale když je celá rodina na huntě postará se o nás o všechny levou zadní. Díky za mé hyperaktivní dítě s lehkou mozkovou dysfunkcí!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.