Mile maminky,
mam dva syny,jeden je dospely,ale stale v puberte,druhy proziva tu prvni detskou-neboli obdobi vzdoru.
Mam mezi detmi tak velky rozdil ne proto,ze bychom se tak usilovne snazili a ono to neslo,ale 16let mi trvalo,nez jsem castecne zapomnela,jak to na meterske dovolene vypada.Kdyz jsem pred lety koncila tu prvni,rikala jsem si,ze jakakoli sebetezssi prace neni tak tezka,jako ta s ditetem.Byla jsem vycerpana,psychicky i fyzicky.Po 16-ti letech jsem doufala,ze budu mit hodnou holicicku-ty jsou prece jen hodnejsi(?).Byl tu kluk.Je super-tak jak piseme vsechny..ale...Vzteka se stejne jako ten prvni,lezi na zemi,kope nozkama-no to co tu vsechny popisujete.Na dalsi uz se rozhodne nedam-haha-neverim.Uklidnujeme se vsechny tim-ze hlavne ze jsou deti zdrave.To je fakt.Mozna vas ted moc neuklidnim,ale pravdepodobnost,ze z toho deti vyrostou je mala.Chovani je smaozrejme jine,ale zlobi dal.My jsme starsiho museli vyhodit z domu,jak to bylo neunosne.Bydli uz pul roku u babicky a neuveritelne tam dospel.Je jiny,hrozne se chce vratit a my doufame,ze to bude lepsi.
Na deti mame cas,venujeme se jim..(to jen na okraj).
U starsiho zaclo vse timto chovanim v batolecim veku,jak vsechny pisete,pak skolka-bez problemu,jen tam nerad chodil,ve skole zacly poznamky za behani po chodbe a vyrusovani ve vyucovani,pak mel drze pripominky,desny frajer.Delal nekolik sportu zavodne a velmi dobre.Ma prirozeny talent a vsechno,co ostatni museli nadrit,mel zadarmo.U niceho ale nevydrzel.Vsechno moc rychle umel.Kdyz byl v devate tride,odmitl delat prijimacky na str.skolu,ze se mu proste nechce.Byli jsme bezmocni.Proste neudelate nic.Zaplatili jsme mu soukromou skolu,kde ho diky prospechu vzali bez zkousek.Propadl,protoze se mu nechtelo ucit..Muzete vysvetlovat,domlouvat-od detstvi si to pamatuji.Ano,osobnost-hm.dik.Porad jsme byli demokraticti.Ne!Dodnes litujeme,ze jsme nevysvetlovali fyzicky.Abych jen dopovedela pribeh,kluk sel na ucnak,zjistil,sam,ze tam nepatri,tak opet prestoupil na str.skolu.
Desim se,co nas ceka s tim mladsim,protoze jde v uplne stejnych slepejich.No to snad neni pravda!Hlavne zdravi!
Vase Renka
Předchozí