Sento, nemá smysl, abych Ti tu vysvětlovala, že rozhodně ani skrytě neobdivuju svýho syna za to, že je neposlušný. Miluju ho, protože je to můj syn, nic víc. Korektní a spolehlivý rodič - oč myslíš, že se celou dobu snažím? Mozek? Mozek, ten teda fakt používám, div si ho nezavařím. Nejde jen o blbý tužky a trika. Jde o spoustu drobností - furt dokolečka na syna děláme bububu, a někdy i dost zostra, tady by Ti třeba Zuzi potvrdila, že na rozdíl od ní mi občas i ulítne ruka. Změna školy? Tu jsem vykonala, a zdá se, že to funguje - jeden den si zkoušel, co si může dovolit, ale po naší intervenci přestal, takže si myslím, že jeho chování ve škole je OK. Že si tu vylívám srdíčko? Asi proto, že se někde potřebuju ventilovat - Ty máš třeba prima mámu nebo skvělý kamarádky - já nikoliv. Jinak řešit situaci? Jo, perfektní - ale řekni mi JAK? Máš nějaký nápady, když vysvětlování + tresty + napomínání + další nepomáhají trvale? Padl tady nápad, že by mohlo jít o Aspergerův syndrom (druh autismu) - zařadili jsme do našich úvah vyšetření, ačkoliv o to asi nepůjde - myslím, že přece jen si uvědomuje city druhých. Padl tady nápad, že mám dávat odměny - zařadila jsem to do svého mozku a budu nad tím šrotit (drobný problém - jak vymýtit všechny ty detaily, kterých je celá řada, taky bych ho odměnama mohla zahltit a celý systém by se sesypal). Taky mám na stole systém chytré výchovy (už potřetí). Mozeček šrotí, neboj, a taky se neboj, že já bych svého syna OBDIVOVALA za jeho lumpárny, hahaha, tos mě teda pobavila. Já mám spíš co dělat, abych ho pro ty lumpárny nezačala nenávidět. Taky mi nějakou dobu trvalo, než jsem se naučila mít svý dítě ráda i přes to, že má svý mouchy:-(, ve chvíli, kdy jsem si uvědomila, že já jsem ta, co ho má LÁSKYPLNĚ vést, a ne odsuzovat. No nic, chápu, že jsou lidi, kteří mají dost nesmlouvavý názory. Apropos, sem chodím mimo jiné i pro povzbuzení do dalšího boje a pro případné nápady a tipy.
M.
Předchozí