Sento, až na to, že můj syn NEDOSÁHNE SVÉHO!!! Teda pochopitelně, když to mohu ovlivnit (ohryzávání tužek ve škole skutečně neovlivním).
Do žádných věcí, které nejsou nezbytně nutné ho nenutím - např. na oblečení zpravidla svůj názor nemá - a když má, vyhovím mu. Tj. nemá důvod vzteky něco ničit (taky jsi přehlédla, že jsem psala, že si do rukávu neutírá soply, ale špinavé prsty; taky přes net mé dítě naprosto nemůžeš znát - tj. na rozdíl od Tebe vidím velice dobře, že když se utírá do mikiny, nedělá to SCHVÁLNĚ, ale prostě proto, že na takové "detaily" nemyslí).
Strach z něho nemám - mám strach, ale O NĚJ, a to je o něčem jiném. Naopak - nebojím se dát před ním najevo, že mě zklamal, že mě rozzlobil - kdybych měla strach Z NĚJ, tak bych si myslím nedovolila ani toto.
Následky do určité míry žehlím - ale jen DO URČITÉ MÍRY (což si myslím, že tak by činila KAŽDÁ máma, která má své dítě ráda). Některé věci mu ale nechám hezky "vyžrat" - jen ať se hezky poučí! (Ale mnohdy ho nepoučí ani to spálení:-((()
Jinak si myslím, že nemá smysl tady diskutovat, takže končím.
M.
Předchozí