Lucka, ale snad uznas, ze ako varovny signal a koniec, moze byt vybrany aj iny sposob ako placnutie, ze? Neviem ako ty, ale vacsina mam hovori, ze placa naozaj malokedy a navyse placne tak, ze to vobec neboli... tak v tom pripade duplom sa da najst nieco ine, co by zabralo o tom som presvedcena, aj ked vacsina mam skalopevne tvrdi, ze zaberie len toto. Proste neverim. Len ak to placnutie povazujes za to prave orechove a najlepsie na zvladnutie takejto situacie, tak samozrejme skusat ine nebudes. To je prirodzene.
Najradsej som, ked deti spolupracuju a jednoducho neverim v spolupracu dosiahnutu silou a placnutim... to uz radsej logicke nasledky - nech uz ich niekto nazyva trestami alebo nie.
Jednoducho mam voci placaniu taku averziu, ze to nieco ine vzdy hladam. A vzdy najdem.
Apropo, poznam fakt vzdorovite deti (ja som bola prave taka), ktore na placanie vstali, otrcili tvar a povedali: "Kludne ma udri este raz, mne je to jedno!!" To, co sa vo mne odohravalo, teda vobec neviedlo k tomu, ze by som druhykrat nezopakovala rovnaku chybu a spolupracovala. Naopak.
Předchozí