Sosane,
podle mě slučuješ dvě odlišné věci.
Jasně, že když je někdo na mateřské, tak je asi v centru jeho pozornosti potomek. Ale myslím, že holky tady mluvily o situaci, kdy se ta dotyčná NEDOKÁŽE A NECHCE bavit o NIČEM jiném, ani když je třeba na kafi s kamarádkou, která není matka, a tudíž ji zajímá zase něco jiného. Asi záleží na tom, nakolik jsou obě strany tolerantní (nepředpokládala bych, že se s bezdětnou kamarádkou nebudu moct bavit o dětech VŮBEC, ale asi ji ušetřím podrobností o konzistenci stolice našeho děťátka, a na oplátku si zase já vyslechnu, co právě zajímá ji, pokud o tom nebude mluvit od začátku do konce a taky někdy mě pustí ke slovu).
Co by sis myslel o tom pekaři z tvého příkladu, kdyby se neuměl ani v civilu bavit o ničem jiném než o pekařině? Asi by z něho byl pro ostatní časem trochu nudný patron.
Jo a mimochodem - znám holky, co už mají děti odrostlé a stejně se nedokážou bavit o ničem jiném a vlastně se ani o nic jiného nezajímají.
Nevím, jak se změním já po narození našeho mimoňka, ale opravdu pevně doufám, že se moje zájmy neomezí tak děsivě, jak to popisuješ. A jsem připravená pro to dost udělat.
Předchozí