Musím souhlasit se Sally. Mám kamarádky s dětmi i ty bezdětné a pokud se nás sejde víc mluví se I o dětech, ale taky o všem, co se kolem děje.
Sosane nevím, třeba ještě pořád nejsem desetiměsíčním dítětem dost vytížena, možná až bude chodit, až budou dvě, až budou tři...Zatím zvládám docela dost věcí kromě péče o Vojtu, manžela, dům a zvířata. A to myslím, že syna nezanedbávám, hlídání nemám žádné (babičky 120 km daleko) a tak je pořád se mnou. Když spí, starám se o domácnost, když je vzhůru a hraje si sám dělám své věci (píšu, maluju, děláme s manželem internetový časopis, připravuju různé akce...). přestane-li ho bavit hraní, věnuji se mu. Čtu mu básničky, zpíváme, jdeme ven a tak dál. Den má 24 hodin a je pravda, že tak 12 - 14 z nich Vojta ještě prospí. Jelikož mě stačí hodin pět mám fůru času na všechno. Budoucí maminky bych nestrašila, kdo aktivní byl, aktivní zůstane a to bez zanedbávání dítěte. Chci mít svému dítěti co nabídnout až bude třeba a to pro mě znamená udržet si určitou úroveň. To co tu píšu je jen o tom jak to dělá já, žádné všeobecně platné pravidlo. Nechci se tím nikoho dotknout.
Lucajda
Předchozí