| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Tandemové kojení v praxi aneb k čemu má vlastně žena prsa

Ahoj, mám jiný názor a vysvětlím hned proč: všude se mluví o prospěšnosti kojení, o tom, že se má kojit na požádání, kdykoliv mimčo chce, že se má kojit plně a dlouho a co nejvíc a nic neomezovat a všechno nechat na přírodě. Je to hodně svazující a po matce to chce hodně obětavosti, aby se smířila s tím, že prvního půl roku se od mimina nehne, aby ho skutečně mohla na požádání kojit a i potom třeba ještě rok bude stále v dosahu, kdyby bylo potřeba mlíčko. Děláme to rády a děláme to pro naše děti, aby byly zdravé fyzicky i psychicky. Ale dělejme to se vším všudy. Jestliže jsem se rozhodla podle nesčetných odborných rad plně kojit své mimčo, nebudu ho jenom proto, že by venku mohlo dostat hlad, učit na lahev s čajem, abych někoho nepohoršila. jestliže máme skutečně kojit podle miminka a ne podle toho, jak se to hodí nám matkám, odčas prostě musím venku to prso vylovit a to mimino nakojit, to jinak nejde! Tím, že venku kojím, nechci nikoho pohoršit a dělat nějakou exhibici, ale jestliže je moje mléko to jediné, co malé miminko jí, a jestliže dostane to malé miminko hlad - co mám udělat???? Vysvětlit mu, že u lékaře nemůžeme kojit? (nemluvě o tom, že ty děti měly právo hlad mít, protože jsme tam skutečně čekali nesnesitelně dlouho. Ostatní děti svačili klasické jídlo, protože byly větší, má miminka prostě pila moje mléko, na tom není nic hrozného, hrozné by bylo, kdybych hlavně toho malýho nechala řvát hlady a tvářila se, že se nic neděje!.) Navíc teď někdy kojím klidně i na pískovišti, protože mě přijde dost pitomý sbalit obě děti, bábovky a všechno ostatní, dojít domů, mimino nakojit, zase to sbalit a sjet zpátky na písek. Prostě a jednoduše - když už jsme jednou řekli(y), že mlíko mateřský je to nejlepší, tak se za něj nestyďme a odjinus, než z prsů nepoteče, a že prsa někoho pohoršují, to skutečně není můj problém, já je teď mám na kojení.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.