Ahoj, já přesně nevím, jestli bylo mlezivo nebo mlíko, ale poradkyně z LLL i na lince kojení mě ubezpečovaly, že tělo se se vším přizpůsobí novorozeněti a že porod je co se týká vyplavování hormonů tak obrovská záležitost, že se nemusím bát, že by miminko dostalo bráchovo mlíko nebo že by nemělo dostatek živin. Porod jsme začínali kojením staršího, tím se to všechno spustilo a zrychlilo, hned na sále byl prcek přiloženej k prsu a potom pil ještě třikrát během první hodiny, co byl na světě. Potom spal, vykakal všechnu smolku a potom šest hodin chtěl jenom pít, když jsem mu prso vzala, strašně plakal. Jenom sosal a žužlal, jestli teklo mlezivo nebo nic, to netuším, ale uklidňovalo ho to. Potom začalo týct mlíčko, promočila jsem dvě vložky v podprsence najednou, mimísek se najedl a zase spinkal bez prsa v pusince a spokojeně. Těch šest hodin bylo hodně krušných, ale jsem ráda, že jsem to vydržela, protože potom kojil ve dvou až tříhodinových intervalech, v noci i po čtyřech hodinách, což se s kojením každou hodinu a půl u prvního syna nedá srovnávat.
K.
Předchozí