No, já na veřejnosti také nekojím - jednak by to asi ani dost dobře nešlo, mrňous se narodil 7. ledna, takže nějaké kojení na lavičce v parku nepřipadá v úvahu, ale hlavně, nikdy jsem se nedostala do situace, kdy by to bylo bezpodmínečně nutné. Myslím si, že většina běžných úkonů, při nichž se "musí ven" se dá naplánovat tak, aby dítě vydrželo s hladem na doma - např. nákup v supermarketu. Je fakt, že mám výhodu "hlídací babičky", která mi u miminka počká, když jdu třeba k doktorovi, ale i kdybych ji neměla, nemyslím, že by miminko nevydrželo chvíli o hladu, protože kojit ho v čekárně, kde lítá vzduchem bacil s virem pod páždí, to by mi asi moc rozumné nepřišlo. Jednou jsem byla s kočárkem v čekárně a do toho prskání, kýchání a smrkání bych dítě asi nevytáhla, i kdyby řvalo jako tur.
Nejsem puritánka, to vůbec ne; když máme návštěvu, klidně před ní kojím a nepřipadá mi to vůbec divné nebo nenormální. Kojení na veřejnosti mi nevadí, myslím, že třeba v létě, když budeme na celodenním výletě, klidně prcka nakojím někde v zahradní restauraci nebo v parku. Ale samozřejmě nemám v úmyslu "vytahovat prsa" demonstrativně před všemi přítomnými hosty - spíš si asi sednu někam na kraj nebo do kouta.
Myslím, že to je osobní věc každé maminky, jestli bude kojit kdekoli a kdykoli nebo ne. Nemá cenu se přít o tom, co je lepší a správnější, protože každý má vlastní názor a vlastní rozum... trocha tolerance mezi oběma tábory by neškodila. :o)
Předchozí