pani Marie, myslim, ze jste, tak jako dalsi nekteri pisatele, mozna nepochopili, ze ani my maminy, co kojime i na verejnosti (lavicka v parku, restaurace, cekarna polikliniky,...), bychom tak nedelaly, kdyby byla na techto mistech k dispozici mistnost, kam bychom se mohly uchylit a miminko tam nakojit. Napr v Carefouru nebo dalsich novych hypermarketech se jiz zaridili tak, aby tam mohla jit i mama s detma a nerusila okoli tim, ze bude kojit nekolikamesicni miminko. Nechtelo to nic jineho, nez mistnost, umyvadlo s tekouci vodou, zidli a jako tresinka na dortu je tam prebalovaci pult. Myslite si, ze v takovem prostredi by maminka sedela na verejnem miste, s odhalenymi prsy nebo stala u pokladny a kojila? Jina vec je, ze na vetsine mist na to proste zarizeni nejsou. Ano v minulosti to nebyvalo. Kolikrat sem slysela od mamy, tak mu dej v noci caj z flasky, at se vyspis, ale kdybych to udelala, tak dnes uz davno nekojim, protoze moje prsy proste mlekem zrovna moc neoplyvaji a potrebuji, aby se z nim prcek krmil co nejcasteji. A protoze chci kojit co nejdele, tak holt kojim kdyz chce prcek. Dnes uz samozrejme sebou mam flasku s ovocnou stavou, popripade presnidavku nebo zeleninu ve sklenicce, ale pokud by mu ani to nestacilo a nebo by nebylo kde ohrat, tak proste ten prs je jedine mozne reseni. Pokud nahodou nekdo videl z meho prsu kus, tak je to jedine proto, ze pri velikosti DD nestiham dvouma rukama pridrzovet prs, dite a jeste dostatecne drzet tricko tak, aby nebylo videt vubec nic. Je mi to lito, ale jinak se to udelat neda. Proto prosim, pokud se Vam to nelibi, mate moznost se na mne nedivat. Ja bych mela jenom jednu alternativu, pohybovat se maximalne ctvrt hodiny chuze od domova, abych mohla dite nakrmit tehdy, kdy chce. Chcete mne a ostatni, ktere jsou na tom podobne, "odsoudit k domacimu vezeni", protoze mame male deti, kterym se snazime dat to nejlepsi??
Předchozí