Taky se připojuji se "svou troškou do mlýna". Mám několik kamarádek, které buď kojí nebo kojily. Asi ve třech případech, kdy jsem byla u nich na návštěvě (a kvůli menším dětem po delší době - porod, zvyknutí si doma na nový režim s prckem)jsme si toho měly samozřejmě dost co povídat.. :o)
Návštěvy probíhaly asi tak, že jsme se bavily mezi přebalováním a prohlížením fotek a koupáním. Když nadešla doba kojení, ve všech případech se kamarádka zeptala: "nevadí ti, když budu kojit tady nebo mám jít vedle?" Po mém ujištění, že mi to fakt :o) nevadí, kojily a my se vesele bavily dál. Nevidím na tom nic špatného. Děti sice ještě nemám, ale když má mimčo hlad - mě na tom nic nepohoršuje, připadá mi to naopak přirozené. Mamina i miminko jsou spokojení a v pohodě.
Většinou probíhaly návštěvy navečer a tak se unavené mimčo rychle u mamky uklidnilo a to kojení k tomu určitě přispělo svým hodně velkým dílem.. :o)
Nechápu puritány (a hlavně starší ženy, jak už tu bylo řečeno - mimochodem, není to zajímavé?), kteří se čílí a posílají "hromy blesky" na maminky kojící venku. Vždyť když je to pohoršuje, ať se nedívají. Asi zapomněly, jaké to bylo, když měly ony miminko... a byly mladé...
Toť můj názor.
Janina
Předchozí