Ahoj holky!
Příspěvek pana Lukáše není zas tak od věci. Sama jsem své dvě děti (dnes už 4 a 7 roků) hodně dlouho kojila a to i na veřejnosti, ikdyž jsem vždycky raději snažila všechno "načasovat" na kojení pěkně doma v pohodlí a v soukromí. Takže na kojící maminky jsem nikdy nekoukala jinak než s pochopením.
Ale můj poslední zážitek mi přece jenom trochu dech vyrazil. O víkendových nákupech s nutným poledním občerstvením jsme zašli do pizzerie. Seděli jsme u velkého stolu s lavicemi, když přijely dvě maminky s kočárky a posadily se k nám. Jedna z nich velmi tiše a tak nějak přirozeně začala kojit, druhá bez okolků vykasala svetr a tričko, podprsenku snad neměla, snažila jsem se koukat na druhou stranu a zabavit děti. Odhalená se poměrně hlučně a bojovně zeptala mého manžela, stylem doufám, že vám tohle nebude vadit a pak přiložila dítě k prsu. Nevím co by udělala, kdyby někdo z nás řekl, že o takovou veřejnou exhibici snad ani nestojíme. Bylo nám stydno i za ní, i kluci vycítili podivnou trapnou atmosféru u stolu.
Jak říkám - i věci přirozené se musí vykonávat vkusně a úplná ztráta zábran může uvádět okolí do rozpaků.
Předchozí