nevím, kdo z diskutujícich má skušenosti z oběma typy porodu. Já rodila předčasně, na termín a císařem. Syn císařem měl nejhorší abgard skore, nejpozději se chytal k prsu. Z tohoto pohledu na tom byla nejlépe druhá dcera s nejdelším a nejbolestivějším porodem. Co se týče schopnosti chodit a být soběstačná po porodu , po CS jsem vstala po 20-ti hodinách-dřív to nedovolili (po epi porodu byla druhá maminka na ARU a probíhalo to podobně), u prvního porodu jsme ukecala sestry po 3 hodinách (nikdo nevěděl ,proč jsme rodily tak brzo, bylo to vlastne "jen tak" a zůstalo to tak dodnes) u druhé dcery jsme šla na pokoj pěšky.Tudíž i z tohoto hlediska byl pro mě nejjednosušší "obyčejný porod".Ale pokaždé jsem byla po opustění lůžka soběstačná. I když oplývám spoustou zdravotních neduhů:o) mam vysoký práh bolestivosti, což je v tomto případě výhoda.
Proto si myslim, že kdo špatně snáší bolest většinou špatne snáší porodní i pooperační bolesti. Má někdo ješte zkušenost s různými typy porodů ? Jak jste se cítily vy a jak se vám jevilo vaše miminko? ..... moc mě to zajímá, i když článek k této diskuzi byl o něčem trochu jiném.
Předchozí