| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Když se nám spánek vyhýbá - rodiče na pokraji nervového zhroucení

Velmi doporučuji přečíst knihu Jiřiny Prekopové - Když dítě nechce spát. Poté, co jsem už šílela ze všech možných rad a knih, tak tahle mi přesně padla a říkala jsem si při čtení "aha, no jo vlastně, přesně tak to je..." a hlavně mě nenutí bojovat proti mému mateřskému citu a nechat dítě "vyřvat".
Mimochodem přesně metoda popsaná v úvodním článku byla použita v seriálu Jsem do tebe blázen - dítě nakonec "naučili" samo usínat, ALE závěrečná věta matky byla "Zlomili jsme ji srdce, teď už ví, že nebudeme vždy nablízku.".....
Nebo se maminky mrkněte aspoň na www.vatanai.cz.
Hlavně bych se přimlouvala za opatrnost s vnucováním samostatného üsínání a spánku - straší mne i noční můry a noční děsy, o kterých u dětí čtu v knihách. My po mnoha peripetiích (kojení co 2 hodiny ve dne v noci, dítě usnulo, já ho dala do postýlky, tam se vzbudila a uspávání začalo nanovo atd.) skončili všichni v jedné posteli a je nám všem fajn - naše malá citlivka neměla nikdy žádnou noční můru ani děs a je naprosto v pohodě. Možná jde spíš o náš přístup a o to, co by tomu řekli ostatní, že dítě spí v naší posteli - a přece u přírodních národů a v minulosti i v našich zemích to přece bylo úplně normální a nikoho by nenapadlo dávat mimino do samostatného pokoje! A to už ani nemluvím o přírodě a o tom, že žádnou opici (se kterými máme společných 97% genů!) by nenapadlo nechat mimčo spát jinak než v mámině náručí a jsou s mámou ve dne v noci. Naučme se aspoň trochu naslouchat svým instinktům... Přeju klidné a pohodové noci!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.