Aspon niekto to pochopil :), vdaka.
Zatial, co tu ja pisem tento prisevok, v Afrike prave umreli 3 deti od hladu. A do toho casu, kym si moj prispevok vy precitate, ich umru stovky. To nie je svinstvo? Akurat, ze to nie je v telke v priamom prenose.
Pokrytecky byt zhrozeny, ked Arabi odpalia bombu v Londynskom metre a nebrat na vedomie, co robia Americania v Iraku (alebo Rusi v Cecensku, alebo Cecenci v Moskve, alebo Tigre oslobodenia tamilskeho ilamu v Azii, alebo Cinania v Nepale, alebo Albanci v Kosove, alebo, alebo...) je trochu povrchny pohlad na svet. Problem je problem len vtedy, ked sa ma dotyka, alebo ked ho vidim v telke???
Kazda minca ma dve strany a Americania boli v Iraku skor (1991), ako padli dvojicky.
Keby teraz vtrhli do Ciech arabske vojska, odstranili vam vladu a snazili sa zaviest u vas svoj sposob zivota, zbombardovali vam krajinu a potom by vam velkodusne ponukli, ze vam ju za vasu ropu znovu postavia, tak co by ste robili? Mozno tiez odpalovali bomby v Abu-Dhabi.
Nasilie plodi nasilie a z historickeho hladiska Europania ublizili snad celemu svetu (Indianom v oboch Amerikach, cernochom v Afrike, domorodcom v Azii, Aborigincom v Australii...) A teraz sa cuduju, ked im to svet zratuva? Preco by iba nas sposob zivota mal byt ten najspravnesi, a to az tak, ze sa oplati pren ist na druhy koniec sveta a bombardovat to tam?
P.S. anjelik, bohuzial, uz som zadany :)
Předchozí