To mne dostalo!
Proti bezplínkové metodě nic nemám, beru to jako jistou informační komunikaci mezi matkou a děckem, ale když to jde do extrému, tak to už se mi nelíbí. Vysvlékat dítě na veřejnosti nebo před hostem - to mi tedy přijde trapně nudistické a neohleduplné jak k děcku, tak k jeho okolí.
Sledovat vyměšování dítěte a jeho reakce jde lépe s bavlněnými plínkami. Papírové jsou nejenom ekologicky nevhodné, ale způsobují vlastně i nezájem o vyměšování a reakce děcka, což je škoda. Ten vyměšovací informační "kanál" mezi dítětem a matkou je vlastně intuitivní myšlenkové spojení, které se "hodí" i v jiných oblastech života, takže bych tuto metodu vůbec nezatracovala. Naopak bych se přimlouvala za její oživení, příjemné osvěžení v současné konzumní době. Ovšem to by ji nesměly propagovat vyměšovací úchylačky, které jak výše uvedeno neznají míru a cpou se s tím všem pod nos. Co by mělo být intimní, nemůže být veřejné. A ještě navíc dostáváme komentáře k potty infant training mnohdy se slovníkem, který vyměšování dítěte znevažuje a vulgarizuje. Nevidím nic špatného na nošení plínek, zas bych z maminek používajících plenky nedělala macechy, co svým dětem nechají na tělíčku nosit WC. Vždyť je obojí úplně přirozené, bezplínkování i plínkování.Holt nežijeme v chatrčích, ale v moderní době, takže ty plínky umožňují normálně žít. Opravdu nevidím nic hezkého na tom, když při procházce nebo v obchodním centru není čas na to, co je potřeba udělat, protože je několikrát nutné s dítětem navštívit veřejné páchnoucí WC. Komunikovat s dítětem pomocí intuice lze i jinak a v pohodě, bez toho, že člověk zasvětí celý den vyměšování.
Předchozí