| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Patologický alfáč

Slýchávám to od mých kamarádek docela často, testy, které by měly odhalit příp. genetické vady vychází dost často špatně - jak to zamává s psychikou nastávající maminky si dovedu dobře představit. Sama jsem před 7 lety prožila něco podobného, a to v jedné velké pražské věhlasné porodnici, kde jsem absolvovala odběr plodové vody. Čekala jsem dvojčátka, a tak jsem odběr podstoupila. 3 týdny strachování ( v 2. měsíci mi diagnostikovali toxoplazmózu v akutním stadiu -musela jsem na X testů na infekční odd. na Bulovku, abych se dozvěděla, že vše byl asi omyl a děti jsou v pohodě - toxo jsem sice již kdysy prodělala, takže moje tělo již mělo protilátky) Když jsem tedy po 3 týdnech šla s jistými obavami pro výsledky odběru plod. vody , tak jsem se od paní doktorky dozvěděla, že čekám dvě naprosto zdravé holčičky. Měla jsem neskutečnou radost,kterou mi však zkazil telefon od sestry, která mi ještě ten den pozdě večer zavolala domů s tím, že vše je jinak, plod A není v pořádku, je tam nějaký genetický nález - ať si tedy zajdu na genetiku, ale až asi za 3 dny, až tam bude paní doktorka Byla jsem v šoku , brečela a nechápala to jednání. Vydržel by někdo čekat 3 dny s pocitem, že něco není v pořádku, ale nikdo není schopen říct, proč, a proč Vám to řekli až na druhý pokus? Manžel tehdy okamžitě volal paní doktorce a dost tvrdě na ní zatlačil (myslím, že jí i něco nepěkného řekl). Na genetiku jsem šla hned druhý den - dozvěděla jsem se, že to není na potrat, že vše bude asi v pořádku. Porodila jsem dvě zdravé krásné holčičky, ale vlastně ani nevím, zda je to nadměrné sledování a monitorování nastávajících maminek k jejich dobru. Přeji hodně štěstí všem maminkám, které čekají na výsledky testů - pamatujte, že i když výsledek není 100%-ní, není nic ztraceno!! Simona

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.