Musím se trošičku zastat zdravotníků, i když ne v tomto případě. To je opravdu hrozné, jak k Vám přistupovali.
Čěkala jsem dvojčata, což jsme věděli od první návštěvy lékaře. Při genetice v 16 týdnu mě poslali to Thomayerovky. Sestřička (stejně jako můj gynekolog) mi asi 10 x řekla, že se jedná jen o screening, že může být falešně pozitivní výsledek a pokud by k tomu došlo, že se ještě udělá buď kontrola UZ nebo amniocentéza podle typu "nesrovnalosti". Testy vyšly pozitivní, informovala mne lékařka, která opět vše vysvětlila. S podezřením na rozštěp jsme absolvovali v Motole UZ, kde to vyvrátili, ale ukázal se možný problém se srdíčkem. Tovšak bylo lékařem označeno jako možná vada slučitelná se životem, čili to se už nedalo ´dal řešit a museli jse počkat, až budou na světě. Musím řící, že když jsme byla takto informovaná, nestresovalo mne to, věděla jsme žě to v podstat nebude tak zlé. Když si přestavím co je lepší, zda odběr krve nebo postižené dítě, ráda bych těch testů podstoupila třeba tisíc. Naše dvojčata jsou v pořádku. Mockrát jsem se sebe ptala, pokud by mi řekli, že nebude v pořádku a měla jsme to ověřeno od více lékařů, zda bych na potrat šla. Nevím, zda bych opravdu dokázala pečovat o postižené dítě a zda by to dítě mohlo být šťastné. Nevím.
Předchozí