Mraz mi chodi po zadech. kdyz to ctu, tak si znovu a znovu uvedomuji, ceho vseho jsem byla usetrena. mam 4 krasne zdrave holciny. Pri poslednich dvou mi byla ze zjevnych duvodu navrhnuta amniocenteza a ja ji podstoupila - 2x.Ani jednou jsem nezavahala, abych odmitla. Nechlubim se tim, spis se divim. jednala jsem zcela instinktivne, naprosto presvedcena, ze vysledek nemuze byt jiny nez negativni. 3 tydny jsem umirala hruzou pri pomysleni, ze by tomu bylo jinak. Pripravila jsem se i na verzi nejhorsi. Jak? Nevim, proste jsem si predstavila, ze mi tu silenou zpravu zdeli a ja odletim na jinou planetu, kde tento problem existovat nebude. Dal jsem se ve svych myslenkach nedokazala dostat. Co bych udelala, kdyby....? Sesilela a zbyle deti pripravila o matku?Sla na potrat sveho ditete, ktereho pohyby jsem zretelne citila a milovala ho od prvniho okamziku jeho zivota v mem tele, abych mela po zbytek sveho zivota vycitky, ze jsem zabila sve vlastni dite a nedala mu ani sanci?Nechala si sve miminko, ktere bude mit po porodu postizeni neslucitelna se zivotem a divala se, jak se trapi a umira mi pred ocima a do smrti bych se toho obrazu nedokazala zbavit?Ja opravdu nevim, co je pro matku horsi zlo. Neni duvod ke sporu. Vsechny mate pravdu.Kazda to citime a prozivame jinak a prece vsechny tak stejne. Bojime se o ne. jedine, co si prejeme je jejich zdravi, usmev a spokojenost. Sla bych i na konec sveta pesky, kdybych vedela, ze je tam to, co me dite potrebuje k vyleceni. Dala bych zivot svuj za zivot sveho ditete. nejde to, my to vime, ale presto mnohe verime, ze kdyby se neco zleho stalo nasim detem, ze by s tim snad zcela urcite slo neco udelat. Delime se na maminky s dobrou a maminky se spatnou zkusenosti. Z toho pak prameni zpusob naseho mysleni a jednani. Resit veci virtualne neni problem. Postavit se jim celem, dovede jen mama. ....A kdyz se rozhodneme jakkoliv a zustaneme jen my a nase detatko(zdrave nebo postizene), jedine, co to stvorenicko po nas bude kazdy bozi den bezvyhradne chtit - je nase LASKA . Jestli jste cetli az sem, tak vam moc dekuji a omlouvam se za tak dlouhy prispevek.
Předchozí