Jo, tak bohužel strašících rodičů potkávám denně při venčení celkem dost, bežně tak aspoň 3 denně. Proč? Mám dva velké psy. Aby to bylo ještě lepší - jsou černí. Zcela běžně se setkávám s tím, že když jdeme někde kolem rodičů s dětmi, rodiče mými psy straší své děti. Věta "Podívej, když hned nepřestaneš zlobit, tamhle ti psi tě sežerou. Podívej, už si pro tebe jdou!" je bohužel velmi častá. A co hůř, tito rodiče to dělají i tehdy, když dítě ani momentálně vůbec nic špatného nedělá, pak je to většinou: "A když budeš zlobit, přijde si pro tebe takovejhle pes a sežere tě!". Nevím, asi straší ty děti nějak "do zásoby".
Je mi líto těch dětí, vadí mi ten ustrašení výraz v očích těch dětí. Netvrdím, že je dobře, když se děti kamarádi s každým psem na potkání, to vůbec ne, ale taky jsem bohužel viděla několik hysterických záchvatů u malých dětí jen proto, že někde kolem jde pes:-( A to je přece zbytečné.
Když jde proti nám maminka s kočárkem nebo malým dítkem, psy beru za obojek, mezi lidmi chodí u nohy, na užších cestách nebo po schodech dáváme dětem přednost. Prostě rozhodně nemám doma dva psí postrachy, kteří lítají po dětských hřištích bez vodítka a bez obojku a žerou děti, ale už mnohokrát jsem přemýšlela o tom, že až tu strašící větu z úst rodičů zase uslyším, přitáhnu si psy co nejtěsněji k sobě a dostatečně nahlas pronesu: "Kluci, držte se u mě, nebo vás ten/ta zlý/zlá pán/paní sežere!"
Předchozí