Souhlasím.S prvním synem jsem poprvé šla ven (nar. v prosinci) o něco později (kromě návštěvy u dět. lékařky),ale s druhým chlapečkem (nar. letos na konci dubna) jsme vyrazili na procházku druhý den po návratu z porodnice.
Jako první kočárek máme Deltim Sport kombinaci,stál nás před 3 lety necelých 6.000,-.Staršího Honzíka jsem v něm vozila od prosince 2002 do srpna 2004,pak jsme koupili sporťáček Baby Dream Walker cca za 2.500,-.Nemůžu si stěžovat ani na jeden z těchto kočárků.Deltim má nafukovací kola,je prostorný,po vyndání vaničky není sice sedačka tak pěkná jako u sporťáků (je to jen obyčejné polstrované opírátko),ale stačí.Problém byl jen s jedním kolečkem,které mi často spadávalo.Ale než to posílat na 30 dní na reklamaci (co bychom do té doby bez kočáru dělali?),spravil to manžel sám.Na tyčce,na níž se nandavá kolečko,byl kousíček kovu v drážce,stačilo to vzít pilníkem.Vydržel měsíc denodenní ježdění na chatě lesem se spoustou vyčnívajících kořenů a kamenů.Nákupy jsem v něm také vozila těžké (v podstatě jsem nikdy nenesla nic v ruce nebo v batohu),přesahovaly hmotnost uvedenou v dokumentaci kočárku o několik kilogramů (uvádí tam asi 8 kg,pokud se nemýlím) a problém nebyl.Jen mě při koupi kočárku nenapadlo chtít přehazovací rukojeť,to kvůli sluníčku svítícímu dítěti do očí.Ale to se dá vyřešit plenkou přehozenou přes korbičku.Špatně se s ním ale cestuje autem,nejde moc složit (jen rozložit na konstrukci a vaničku zvlášť).Lépe je umístit ho nahoru na auto.
Sporťáček se mi taky osvědčil,chvíli mi jen trvalo,než jsem si zvykla jezdit bez nafukovacích koleček a s aretací.Váží jen 8 kg,skládá se bezvadně jednou rukou,nákupní košík také vyhovuje.
Teď od dubna znovu jezdím s tím původním Deltimem,po zimě ale půjde Tomášek do sporťáku.
Předchozí