Ahoj Monty,
moje babička je nastydlými dětmi taky postižená. Když byl kluk miminko, balila ho normálně oblečeného v bytě pořád do deky, kdykoli ho chovala a těžko jsem jí vysvětlovala, že se zapaří a bude mít potničky po celém těle. A měl je. Do postýlky mu dávám pod pyžamko ještě tričko a ponožky, protože vím, že spí odkopaný, ale babička ho pořád chodí přikrývat až se vzbudí celý zpocený, pak ho hned převléká, aby v tom nezastyd a já mám zase co prát. Zrovna o víkendu bylo 22 stupňů a sluníčko a babička požadovala, abych Robíkovi navlíkla ještě mikinu (měl lacláče a triko). Nenavlíkla jsem mu jí a nenastyd. Před babičkou tajím, že po koupeli dítě otužuji chladnou sprchou, a že se mu to dokonce líbí a je na sebe hrdý, jaký je sportovec. Když jsme začali na podzim chodit plavat, pokaždé pak babička syna pozorovala, že se tam unavil, nastydl, ofoukla mu ouška a určitě to bude na antibiotika. Celou zimu vydržel bez teplot (sem tam nudli nepočítám jako nemoc). Hovořím o své babičce (79), tedy Robíkovo prababičce - naše máma jenom podotýká,že už to není co to bejvalo, abych si představila jaký to bylo s babičkou tóčo, když coby padesátnice v plné síle takhle opečovávala mě. Jinak moje máma ještě babičkovskými neřestmi netrpí, k vnukovi se chová spíš jak k dalšímu svému dítěti.
Předchozí