Ahojte, tak já s alergií na lepek, kravské mléko (i stopy sušeného), pyly, trávy, roztoče, psa a zbytek už jsem radši zapomněla + středně silné astma musím přiznat, že jsem v těhu zjistila, že kravské mléko v jakékoliv formě už můžu. I když u mě je to spíše způsobeno tím, že po pozdním zjištění nesnášenlivosti lepku jsem měla tak zničená střeva, že mléko nezvládly rozložit tak jak je potřeba, a po párleté striktní dietě už si s ním zase ví rady. Sice daleko "jednodušší" by pro mě bylo mít alergii na nějaké ovöce/zeleninu, protože s tou se každé jídlo nezahušťuje a neobaluje a náhražky nestojí šílené peníze, ale na druhou jsem ráda, že když udělám dietní chybu o které nevím, tak z toho nemůžu umřít:) "jen" si ničím střeva. Potravinové alergie jsou mršky, ale s lepkem se dá žít v pohodě, trošku horší jsou návštěvy a nejvíc mám obavu aby to po mě nezdědilo mimi, které se má do měsíce narodit. Jestli máte někdo zkušenosti s dlouhodobým kojením, úplným vynecháním lepku do jednoho roku nebo dále, než se zařadí do stravy případně s čímkoliv jiným, co by umožnilo té genetické dispozici nerozvinout se, napište prosím na mail, budu moc ráda. Taky nevím jak vysvětlit malému dítěti že nebude jíst buchty, knedlík, rohlíky, koláčky, sušenky, lentilky, ochucené brambůrky a v restauraci vlastně vůbec nic, když ostatní děti budou vedle něj baštit:/ Já jsem to v 19ti chápala docela dobře:)
Předchozí