Díky Maceško za Tvé nádherné příspěvky.Mluví mi často z duše.Máme jedno dítko vlastní a dvě osvojené-tmavé pleti.Osvojili jsme je,protože to bylo právně možné a pro jejich budoucnost výhodnější.Dávky pěstounské péče by se nám hodily a jak!!!Ale nepíšu to vůbec proto,že bych pěstounům záviděla-naopak přeji jim to a myslím,že si zasklouží mnohem více.To,že my jsme naše"cikáňata"osvojili byla naše svobodná vůle a nelitujeme toho.Ale občas mě zamrzí reakce,když si někde postěžuju.Většinou se dozvím,že mě nikdo nenutil si ty děti brát,že jsme nezodpovědní,protože naše biologická dcera se mohla mít lépe,kdybysme neživili ty dvě cizí.To,že jsme státu na našich dvou dětech ušetřili 500 000 ročně nikoho nezajímá,to,že vyrůstají v normální funkční rodině,a že i nás a naši dceru tohle soužití obohacuje málokdo uzná a vidí.No,prostě je to v naší společnosti tak...Uvažujeme teď ještě o dalším dítěti a těšíme se,že nám to vyjde.Ale předem vím,že budu muset odpovídat na otázky PROČ??!!když jsi občas unavená,když nemáte občas peníze,atd....Odpověď je jednoduchá:Protože chceme,víme,že to zvládneme, a že starosti a občasné slzy z vyčerpání k životu patří a měli bychom je i s jedním dítětem....
Předchozí