| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jirka už s námi nebydlí

zodpovědnost věc druhá. To, že je autorka článku silně věřící a velmi to zdůrazňuje, je její soukromá věc, ovšem článek mi skutečně vyrazil dech. Adopce je v každém případě vždy velmi závažné a velmi závazné rozhodnutí. Chápu, jak moc si Kateřina malého Jirku zamilovala a jak ho měli rádi všichni členové rodiny. Co ale nechápu, jak je možné, že Kateřina nechala situaci dojít tak daleko. Z Jirkova chování jsem byla v šoku i když si uvědomuji, že za to vlastně nemůže, že je vše způsobeno jeho nemocí (či spíš více nemocemi). Kdyby ovšem jedno moje dítě z jakéhokoliv důvodu začalo ohrožovat na životě jiné moje dítě a členy rodiny (bez ohledu zda vlastní nebo adoptivní) a opakovaně se chovalo tak, jako Jirka, okamžitě bych situaci řešila. I za cenu nálepky krkavčí matky, i za cenu svěření dítěte odborníkům, i za cenu odloučení. Kateřina je podle mě ve své víře příliš trpělivá, příliš naivní a možná tak trochu sobecká. Vyřešila situaci ve své rodině, ale nějak mi do toho nezapadá babička Anička. Kateřině skutečně vůbec nevadí, že se kvůli Jirkovi léčí na neurologgi ani že ji vyhodili z práce? Jirka nebude neustále malý kluk, poroste a jeho nemoc s ním. Co bude dělat Kateřina, až Jirka na babičku Aničku vztáhne ruku? Myslela na to vůbec někdy? Život není spravedlivý a Jirka si svou nemoc určitě nezaslouží, nicméně jak k tomu přijdou všichni ti ostatní, co s ním musí žít? Jirka by měl být svěřen do péče odborníků v ústavu a to hned - to není názor necitlivé ženské, ale ženské s pudem sebezáchovy.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.