Právěže to jedno není, mikrovlnka funguje fyzikálně (a následně chemicky)na jiném principu než klasický ohřev, já se omlouvám, ale fakt jsem to zapomněla, nicméně můžu to zjistit přesněji.
Nejde jen o předávané teplo, a s tou nádobou to taky není pravda, kolikrát se mi stalo, že plastová miska v mikrovlnce byla horká a potravina uvnitř zmrazená (neumím s tím, ale chtěla jsem jen říct, že u mikrovlnky záleží už primárně na struktuře hmoty, ne jen na obsahu vody).Jo, a klidně jsem nepřipálila, ale přímo spálila v mikrovlnce chleba, daleko hůř a rychleji než bych kdy dokázala v ohni. Jde tam taky asi i o tu rychlost ohřevu, pro tu potravinu je to větší šok
Při ohřevu "klasicky" samozřejmě míchám, věnuju se tomu jídlu a sostředím se na něj, čímž mu navíc dodávám jinou energii, než když to někde jen tak nechám a soustředím se na něco jiného.
Navíc se dá ohřívat v páře, teda relativně bez nádoby.
Předchozí