| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jíte-li BIO… investujete do svého zdraví i do ochrany přírody!

Toranoko, není to na tebe, ale napíšu to k tobě pro přehlednost. Nemyslím si, že by klasický ohřev fungoval na stejném principu jako mikrovlnka. Klasický ohřev je na principu vedení tepla,vyrovnávání teploty 2 látek s její rozdílnou hodnotou, jakkoliv je teplo infračervené záření, vlny se do potravin nedostanou, ohřívá se to od ohřátého hrnce, tím myslím vlny neprolezou (ani mikrovlnné nakonec). A teď cituji : MT využívá mikrovln o frekvenci 2,45GHz, které bez problémů pronikají některými materiály, avšak organické látky je pohlcují. Elektromagnetické pole mikrovln způsobuje extrémně rychlé střídání polarity molekul těchto látek,vzniká tření a následně uvolněné teplo se používá k ohřevu. Mikrovlnné záření je tak vysoce energetické a potencované, že bezprostředně ničí a rozkládá buněčné struktury. Při úpravě potravin ve vodě nebo v páře se ničí nanejvýš živiny a látky citlivé na teplo, mikrovlny však způsobují i přeměny biochemických vazeb , takže vznikají látky nové, které dříve nebyly v potravinách přítomny a na něž není lidský organismus zvyklý. Ohřev je nerovnoměrný, takže na studených místech mohou přežívat např.salmonely a listerie. Při klasickém vaření se dodává teplo zvenčí, zatímco mikrovlny ohřívají zevnitř a ktomu, aby se dosáhlo varu je třeba miliardkrát silnější mikrovlnné záření, než jaké se používá běžně v technice. Při vaření v páře se zachovávají téměř všechny vitamíny, ve vodě se jich část vyluhuje, ale proti mikrovlnce jich zbude poměrně dost. Mikrovlny ničí v podstatě všechny ochranné látky (antioxidanty, flavonoidy..) a působí nepříznivé změny na tucích, proteinech i cukrech. Mnoho látek ztrácí svůj biochemický potenciál, snižuje se jejich dostupnost, řadu z nich není tělo schopno přijímat. Zásadně by se proto v MT nemělo ohřívat mateřské mléko. Záření zasahuje nejen potravu, ale i osoby, které s MT manipulují. Proto se nedoporučuje manipulace dětem a těhotným ženám." konec citace
Samozřejmě chápu, že si to každý zpracuje jak chce. Pravda ovšem je taková, že je poměrně málo dlouhodobých zkušeností a nepříznivý zdravotní dopad takto upravené potravy bude možné vyhodnotit za poměrně dlouhou dobu.
Je to každého volba, ale když nic jiného, stojí za to to vědět, v návodu k mikrovlnce jsem to nenašla.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.