Milá Oli,
to, že řeknu, že mám z mikrovlnky špatný pocit, neznamená, že odsuzuju nebo nazazuju na ty ostatní. Několikrát jsem výslovně psala, že proti lidem, kteří ji používají, nic nemám, že s takovými bydlím, atd.
Jetli důsledně používáš výše uvedený postup (já taky, čtu hodně, a snažím se shánět informace, ale ne jen z jedné strany, tj. nejen vědecké), měla ses zeptat, kde bydlím, tak aspoň týden dva pozorovat, jesli jím homeopatika (ostatně nechápu na co bych je měla brát, na to, že nepoužívám mikrovlnku?) a pak teprve prezentovat, že si je vezmu.
Makrobiotika mě oslovila, ale neznamená to, že všichni kolem mě musí být makrobio, a pokud nejsou, začnu se do nich navážet.
Jinak, jestli mám geopatogenní zóny jsem si zjišťovat nenechala, taky nemám čistě svoji kuchyni, ale bydlím u kamarádů v paneláku, takže tam určitě něco bude. I se zónama se dá ovšem pracovat.
Intuice je podle mého názoru něco, co mi řekne spoustu věcí spolehlivěji, něž vědecký výzkum (studovala jsem sociologii a metodiku vědeckého výzkumu, takže vím o tom, jak a proč může být zcela nerelevantní). Je pravda, že je potřeba ji hodně trénovat a rozvíjet a ověřovat, takže ani vědu nezavrhuju. Ale musím se smát, když čtu článek typu "američtí vědci zjistili, že stres zhoršuje astma - v Metru, asi týden). Tak to vím taky a nemusím na to dělat výzkum.
Jinak se omlouvám, ty lidi, co mi vysvětlovali, jak mikrovlnka funguje, uvidím o víkendu, tak se pokusím si to zapamatovat lépe a něco o tom tady napsat.
Předchozí