Milá Sylvo,
podle toho, co píšete jako "stejně inteligentní argument" by současná populace musela být vesměs psychicky narušená (včetně vás), neboť všichni jsme se narodili v porodnicích...
Tolerabnce musí být na obou stranách, jak na straně obhájců porodnic i obhájkyň porodů doma. A anií jedna strana by neměla shazovat argumenty strany druhé, což se oboje, bohužel děje.
Z některých propagátorů porodů doma mám takový pocit, že si samy nejsou úplně jisti, zda udělali to nejlepší (nebo v nich možná ostatní nahlodali myšlenku, co by se stalo, kdyby vše neprobíhalo tak hladce)a snaží se o své "pravdě" přesvědčit všechny okolo.
Porod doma a boj proti němu mi občas připadne stajný jako boj proti interrupcím. Matka je zodpovědná za své zdraví, ale i za zdraví svého dítěte. A jak se s tím vyrovná je již jen její věc.
Své děti jsem všechny rodila v porodnici, a jsem tomu ráda.
Určitě je porod velmi důležitý v životě matky i dítěte, ale nelze jej přeceňovat či stavět jako hlavní bod života. Co takhle význam kojení, lásky, výchovy?
Omlouvámse, že jsem se tak rozepsala, ale někdy mi je líto maminek, které si dovolí říct, něco proti porodům doma.
Všem přeji hlavně zdravé děti!
Kl.
Předchozí