Milá Sylvo,
myslím si, že obhajuješ neobhajovatelné :o) Tedy alespoň u anonymních zastánců porodů v porodnici :o))
Ale já se na tvůj porod dívám z pozice někoho, kdo by rád doma rodil, takže ode mě nemůžeš očekávat nic více než pochopení a podporu.
V každém případě šetři sil a nervy při vysvětlování, že jsi nechtěla riskovat ani život svůj ani svého dítěte, když jsi se po velmi pečlivé přípravě rozhodla pro porod doma!
Někteří lidé to nemohou pochopit, protože nechtějí a vždy se najde poznámka typu - co kdyby.....
Ale na to ty přeci nemůžeš odpovědět. Tvůj porod proběhl bez komplikací, žádné co kdyby tam nebylo a máš zdravou dcerku.
Tvůj porod a zážitek z něj ti moc přeju a závidím, snad ten náš bude alespoň z poloviny tak pohodový a krásný.
Já jako Lenelka žiji v Anglii, takže zde je přístup k porodům doma přeci jen jiný a sama nevím, zda bych se za podmínek, které pro porod doma v ČR (ne)existují rozhodla, ale o to více chápu a respektuji rodiče, kteří se pro porod doma v ČR rozhodnou, protože musí vynaložit mnohem více úsilí k tomu, aby si pokud možno zajistili profesionální pomoc při a po porodu.
Drž se, pokud se rozhodneš nadále odpovídat na negativní reakce, on se vždy najde někdo, kdo si musí hodit kamenem...
Ed
Předchozí