Jani,
ano, jasně, máš pravdu, toto JE stav zdravotnictví jako celku, samozřejmě.
Já hlavní problém u porodů vidím v tom, že těhulka může být indisponována, nebo může mít celkovou narkózu, a pak prostě nemůže zasáhnout tak, jako jsi se ptala při samotném porodu na všechno Ty...
To stejné vidím v tom, když jí mimi odnesou (třeba na to svícení při žloutence), tam se také prostě zasáhnout nedá.
S těmi účinnými látkami máš pravdu, pro syna nám také lékařka neustále předepisuje Augmentin pod mnoha názvy (nedávno to byl na receptu Amoxicilin -snad ten název píši dobře) a až, když mi v lékárně vydali Augmentin, tak mi to došlo (recept jsem před tím samozřejmě kontrolovala, aby tam napsáno Augmentin). Syn na něj tedy alergický není, ale jen mu prostě už asi 4x nezabral a imunolog nám už dávno do zprávy napsal, ať mu pediatr dává něco jiného...to by ovšem ty zprávy pediatr musel číst, že...
A jinak, samozřejmě, se mnou byl také dotazník vyplňován po příjezdu do porodnice. Do porodnice, kterou jsem si já zvolila jen z toho důvodu, že jsem chtěla darovat pupečníkovou krev, která mi stejně nakonec vzata nebyla :-(( a to, musím říct, jsem obrečela víc jak to, než kdyby mi polili ajatinem všude. Co nadělám, že...
Milada
Předchozí