Milá Evo,
o porodech doma jsem toho opravdu hodně přečetla (ne jen jednu knížku), také jsem byla v kontaktu s maminkami, které už doma porodily. A opravdu jsem se o žádných problémech nedozvěděla. Můj selský rozum říká, že možná nějaké ty komplikace v porodnicích jdou na vrub tomu, že je do přirozeného průběhu porodu nepřirozeně zasahováno. Což doma opravdu nehrozí.
Také, budeš se tomu asi divit, maminky, které rodí doma, opravdu nejsou pohodlné a nezodpovědné, takže chodí pravidelně ke gynekologovi, a pokud by se objevil nějaký problém, určitě nebudou trvat na porodu doma. Což byl i můj případ (zkus si pořádně přečíst můj článek), Anička se narodila ve 23.06 a já jsem ten den v poledne byla ještě na kontrole a gynekolog mi potvrdil, že je opravdu všechno v pořádku. Že pravděpodobnost komplikací je opravdu velmi, velmi malá.
Ano, porodní asistentka dorazila pozdě. Bylo to proto, že porodní asistentka u nás široko daleko žádná není, což se mi nezdá úplně v pořádku, je to asi stejné, jako bys chtěla porodit v porodnici, a ta nejbližší byla cca 150 km, a než bys tam dorazila, porodila bys v autě. A já bych se pak vlezle a netaktně ptala, jak by ses cítila, kdyby se Tvému dítěti něco v tom autě stalo.
Kdyby se Aničce něco při porodu stalo (skoro mám z Tebe pocit, že Tě mrzí, že jsme to obě přežily ve zdraví), opravdu nevím, co bych dělala a jak bych se k tomu postavila. A Ty víš, jak by ses cítila, kdyby se Tvému dítěti stalo něco při porodu v nemocnici?
Předchozí