Pavlo,
samozřejmě, že homeopatika vyrábí firmy, které se na ně specializují. Ale finančně vycházejí levněji, než alopatické léky. Dám příklad: jde na tebe chřipka a jdeš do lékárny. Můžeš si koupit třeba homeopat. Paragrippe za nějakých 70 korun. A nebo se rozhodneš pro alopatické léky a pak si dáš třeba coldrex za nějakých 90,-, k tomu něco na cucání(řekněme 60,-), protože tě taky škrábe v krku, a nějaký vitamín na podporu imunity(třeba celaskon za 30,-). Takže jsme na 180,- a to není jediná varianta. Ovšem já jsem tím chtěla říci spíš to, že se hodně lidí začíná léčit alternativně - psychické problémy, problémy se zažíváním, s imunitou atd. a to je ta hrozba. Nejvíce peněz se točí v oblasti léků na předpis. Jasně, že i alternativní metody stojí peníze, ale většinou se snaží odstranit příčinu, takže není nutné trvalé užívání. Alopatické léky většinou odstraňují projevy, příčina zůstává a tím se spouští kolotoč receptů a peněz....Opět dám případ- začnou tě bolet klouby, záda, vyhledáš ortopeda, ten ti napíše něco na bolest,pokud to není z namožení většinou se zlepšíš na chvíli, ale řada lidí užívá léky na bolest dá se říci pravidelně. Jednoho dne tě začne díky lékům na bolest bolet žaludek, mohou z toho být vředy a nastupují léky na žaludek. Neustálé problémy s bolestí a žaludkem se určitě odrazí na psychice, takže pak se přidají léky na zklidnění, případně antidepresiva. A z jednoho léku jsou 3. Není to utopie, ale realita, to mi můžeš věřit. A kdo si myslíš, že těží z naší potřeby signály organismu o nějakém problému vyřešit jejich odstraněním?
Samozřejmě neříkám, že homeopatika jsou lékem na všechno, který odstraní vše a hned. A také chápu, že je nemálo situací, kdy klasické léky zachraňují život. Ale pravda je, že celé generace lidí vyrůstají s přesvědčením, že jakmile někde píchne, je třeba vzít pilulku. O tom, že je třeba přemýšlet nad tím, co nám tělo chce říct a nenechat ten kolotoč roztočit se moc nemluví. Čí je to zájem? Farmaceutická lobby. Snaží se v nás vzbudit dojem, že léky jsou našimi neškodnými přáteli, není čeho se bát. Stačí se mrknout na nějakou reklamu, kde se děťátko spokojeně usmívá na mamču, která mu právě podala pomerančový sirupek a tím přispěla k jeho blahobytu....
Je to na dlouhou diskuzi a popravdě pokud to píšu nejsem si jistá, že to nevyzní jinak, než je to myšleno. Každopádně jsem se pokusila.:-)
Předchozí