Nedá mi,abych se nepřidala....
Jsem také vzděláním biochemik,zaměřením biolog....a celý život se víc než motám kolem zvířat.
S homeopatií jsem se setkala před 8 lety,kdy jeden z mých psů s vytrvalým,mokvavým ekzémem odmítal reagovat po dva roky na jakokoli léčbu.
Podle jedné knihy jsem nasadila "vhodná" homeopatika a čekala co to udělá.Šlo o Sulfur 15CH,a výsledek měl být celková výměna srsti a ozdravění pokožky.
Po pětidenním podávání se začalo něco dít,srst vypadávala v celých chomáčích,a mě teď mrzí,že jsem léčbu nezdokumentovala....málokdo asi viděl nahatého Německého ovčáka :-)))
Potom strst opět narostla a ekzém se nikdy nevrátil...
Prosila bych ukázat,jak takhle účinkuje placebo u zvířete....
Takže,vzhledem k tomu,že homeopatie mě přesvědčila,že nějaký účinek má,otestovala jsem konstituční léčbu na mé holčičce,která měla velké potíže s nespavostí,vzteklým "relativně" bezdůvodným pláčem,a velkou aktivitou.Chvilku trvalo,než se našla vhodný lék (byly vyzkoušeny 3),ale nakonec lék zabral,dítě se zklidnilo,začalo spát,být spokojenější....
Ano,tady se dá mluvit o přirozeném vývoji situace....ale určitě jsem jí neuškodila,a jestli to pomohlo...tím líp.
Neřeším homeopaticky každé kýchnutí,bolest,vyrážku....mám důvěru k naší pediatričce,ale i ona mi napsala při laktační krizi homeopatikum,po kterém jsem mohla kojit trojčata :-)))
A k dalšímu porodu půjdu s homeopatiky....možná zafungují jako placebo,ale pořád lepší než dolsin,ne? :-))))
Předchozí