| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Zkušenosti s homeopatií v prvních měsících života dítěte

Martine,
mám pocit, že veškerá snaha je marná. Věra nepřišla diskutovat, ani získat názory jiných pro doplnění svého. Věra přišla s cílem přesvědčit nás o tom, že nevidíme to, co vidíme.
Jak jsem pochopila bude nejspíš Věra lékařka, bohužel je hodně lékařů, kteří řadu alternativních metod vůbec neuznávají. Myslím, že se zabývá nepodstatnými detaily - na základě čeho bylo pojmenováno Oscillococcinum mi rozhodně spánek nebere, hlavně, že funguje. To bych přesně tak mohla zkoumat vznik názvu všech alopatických léků. A že mluví dokola jen o Oscillu, je pravda. Z čeho jsou homeopatika vyrobeny, homeopaté v žádném případě netají - kdo chce vědět ten ví. Já jen vidím, že reaguje na stále stejné věci, opakuje stále totéž a řada poznámek, byť byla zopakována se reakce nedožila. Kupříkladu zveřejněná studie v Lancetu o účinnosti homeo kontra placebo, o které psala Jana.
O tom, že alopatická medicína v řadě případů tápe, že každý lék sice na jedné straně pomáhá a na druhé škodí a hlavně, že valná většina úspěšných homeopatů jsou lékaři slyšet nechce. A že je nezná? Kdo chce znát, zná. To o ničem nesvědčí.
Neříkám, že alopatická medicína je hodna zatracení, ale podle Věry principu bych nejspíš na základě řady pochybení lékařů měla automaticky všechny naházet do stejného pytle. To dělá jen krátkozraký člověk.
Myslím si, že z hlediska našeho zdraví není dobře slepě preferovat nebo potlačovat jedinou léčebnou metodu. Faktem prostě je, že homeopatie řadě lidí pomohla a ještě pomůže. Šetrněji a mnohdy úspěšněji než naše oslavovaná západní medicína. A ty lidi, kteří tuto zkušenost mají neodradí ani 10 článků.
Takže - kdo chce vidět vidí, kdo chce slyšet slyší a kdo chce vědět ví.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.