Jitko,
upřímně řečeno - až teď jsem si přečetla příspěvek na který reaguješ - ráno jsem ho vynechala, protože jsme usoudila, že je to příběh který znám- ten který jsi popsala ty. Jsem z toho zmatená - Nepochopila jsem zcela, jestli to je osobní názor Martina, který tu výše homeopatii chválí, nebo nějakého jiného Martina.
Nemůžu nereagovat na homeopatické léčení rakoviny, aids atd. To přece homeopati nikomu neslibují. Jednou ze zásad homeopatické terapie je reverzibilita daného stavu. Rakovina není stav reverzibilní v tom smyslu, o kterém hovořím. Jistě se dá homeopatie použít jako podpora ale vyléčení nevyléčitelného neslibuje.
A pak- samozřejmě, že ředění probíhá tak, jak popisuješ. Kdybychom do desáté lahvičky dali 10x menší část matečné tinktury, než do první, dostali bychom úplně něco jiného, než popsaným postupem a potencováním.
Ještě přidám 2 odkazy, na které jsem dnes narazila:
www.homeopatie.cz/clanky/ruzne/3.htm
mujweb.cz/Zdravi/Darius/novinky.htm
Ještě jsem našla i stránku popisující chování vody, ale tu jsem si nepoznamenala, až ji najdu napíšu to sem I to myslím s homeopatiíí trochu souvisí. O vodě, jako paměťovém médiu se tu také psalo.
Předchozí