| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Zkušenosti s homeopatií v prvních měsících života dítěte

Tady jsou ty otázky. Nejprve shrnu, jakou představu jsem si o postupu výroby homepatického léku udělala (nestudovala jsem ji). Vidím tyto hlavní součásti: (1) příprava základní suroviny (2) příprava ředicího média (voda, etanol, mléčný cukr?) (3) ředění v poměru 1:9 nebo 1:99 (nebo je to 1:10 a 1:100, nebylo mi to z textu jasné) (4) protřepávání - je nějaký přesný počet. Pokud ano, pracovně napíšu X. Dále jsem pak různě vyčetla takové ty věci okolo jako nedotýkat se rukama, zničit nádobky, nepoužívat mentol ...

Kritická mysl, která se pídí po tom, proč homeopatie funguje, se patrně zeptá takto:

Nejprve k bodům 3 a 4. Předepsáno je ředění 1:10 nebo 1:100. Co se stane, naředím-li 1:8 nebo 1:11? (plus opakování). Bude lék účinnější/méně účinný než podle předepsaného postupu? Nebo nebude účinný vůbec? Vyzkoušel to někdo?

Předepsáno je X protřepání po každém ředění. Jak moc je toto číslo důležité? Co se stane, když to bude X-1? X+1? 2X? Musí lék protřepat lidská ruka, nebo to může udělat stroj? Vyzkoušel to někdo?

K bodu 2 - zaujala mě zde poznámka, kolik stop asi tak zůstává v ředícím médiu "ze světa". Takže, čistí se médium nějak? Jak se připravuje? Jak se zajistí, aby přenesená informace pocházela opravdu jen od původní komponenty? Vždyť informace, která by v médiu omylem zůstala, by také mohla být mnohokrát zředěná a tudíž nečekaně účinná.

K bodu 1 se asi není na co zeptat, k těm ostatním mě jen napadlo, jak se přišlo na "škodlivost" mentolu? Zkoušel to někdo postupně s mentolem a pak ho vysadit?

Toto je jen pár otázek, na které bych ráda slyšela odpověď. Protože pokud všechno, co homeopatie je, vychází z toho, co vymyslel pan Hahnemann, a to se nezpochybňuje, pak se nelze divit, že na hodně lidí působí jako sektářské dogma, kde je slovo zakladatele svaté, a zcela přirozeně se mu zuřivě brání. Byla bych moc ráda, kdybyste mi zkusili odpovědět, opravdu se nechci vysmívat, velmi mě to zajímá. Já zkrátka nemůžu nechat věci u toho, že fungují a na víc se neptej :)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.