Taky nepatřím mezi ty, kdo hned něčemu věří, ani moc léčitelům, pokud si to nevyzkouším na vlastní kůži, ale homeopatika mi pomohla při zánětu dutin. Trpívala jsem na ně jako dítě, pak v dospělosti se to zase vrátilo. Dostala jsem jednou zánět dutin, brala antibiotika, přežila punkce. Pak za nějaký čas to samé,nález na rtg, bolesti hlavy, teplota. Zase mi předepisovali antibiotika, jenže jsem v té době měla spojení na homeopatku a ta mi nasadila homeopatika, už je to dlouho, nevzpomenu si na název, no a do dvou týdnů jsem byla zdravá, bez prášků i bez punkcí. Po antibiotikách je často recidiva, na to jsem trpěla při zánětech močových cest, jednou jsem v jediném roce brala 6x antibiotika a pak už nic nezabíralo a bylo to hrozné. Na močové cesty mi ale homeopatika na rozdíl od dutin nepomohla. V některých případech zkrátka působí, někdy ne, je tam důležité vybrat přesně podle příznaků, někdy stačí jen něco nepřesně lékaři popsat a výsledek se pak nedostaví, neb byly vybrány ne ty správné léky. Ale jsem přesvědčena, že antibiotika by se měla brát opravdu jen když je to nezbytné, neb naruší imunitu na příštího půl roku a stejně se to často vrací, jako když jsem měla jako dítě anginy - a po antibiotikách jsem ji měla třeba za dva měsíce znova. Naposledy když jsem měla anginu, řekla jsem lékařce, že antibiotika nechci. Udělala mi tedy výjimečně výtěr z krku - a ejhle, za pár dní výsledek, že skutečně antibiotika nutná nebyla! ale pokud bych nebyla řekla, že je nechci, výtěr z krku by se nedělal a brala bych je zbytečně. U dětí by se s tím mělo zacházet zvlášť opatrně, neboť pak dojde k tomu, že při častém užívání antibiotik už nepůsobí a lékař předepisuje další a další a dítě se oslabuje, tak to bylo u mého synovce, kde rodiče běhali k lékaři s každou maličkostí, i o víkendech na pohotovost a to byla samá antibiotika..
Předchozí