Této diskuze jsem se zúčastnila s jediným záměrem- podělit se s případnými zájemci o homeopatickou terapii o dobré zkušenosti, které s homeopatií mám. Nejsem žádný profesionál, jsem prostě normální máma s dítětem doma. Ve volném čase se věnuji studiu věcí, které mě zajímají. Chápu- to se nepromíjí, jistě bych na tom ve vašich očích byla lépe, kdybych volný čas trávila na lavičce klábosením. S Boironem a jakýmkoliv jiným výrobcem mám společné asi tolik jako moje babička s dalajlámou. Vidím bohužel, že to byla absolutní ztráta času. Kdo chce informace si najde a kdo nechce toho nepřesvědčí zhola nic.
Takže : pro Janinu - věda neprokázala existenci takové spousty věcí, které prokazatelně fungují, že by mi z toho na jejím místě bylo těžko. holt zdaleka všechno nejde zaškatulkovat, roztřídit, popsat.
Pro Martina - to, že v homeopaticích není jediná molekula účinné látky není nic, s čím by se homeopaté tajili. A co to dokazuje? Jinak možná, že formulace "teplo je nehmotná energie" byla trochu nešikovná, nicméně chtěla bych vidět tebe, jestli bys po dni stráveném na této diskuzi bravurně argumentoval. Energie jsou nehmotné všechny. Chtěla jsem tím říci asi tolik, že když určitý druh energie dokáže způsobit tání ledu, proč by jiná, mnohem jemnější energie nemohla působit něco jiného.
Pro Olinu: pokud neútočíš na lidi, kteří mají nemocné děti, mě jsi měla vynechat v první řadě. Jsem normální máma, která prostě ve volném čase provozuje něco jiného, než je vymýšlení údajných pohnutek, které koho k čemu vedou. A stěžovat si můžeš kde chceš. Reklama je podmíněna nabídkou a já nic neprodávám, ani nikoho neléčím. pouze studuji metodu, kterou bych jednou třeba někomu pomoci mohla. A pokud dobře vím, žádnou reklamu jsem tu této metodě nedělala. Kdoví, jestli jsem ji vůbec jmenovala. Trochu divná reklama.
Takže tím končím svůj definitivně poslední příspěvek na téma homeopatie. Jsem ráda, že osvícených lidí mezi námi přibývá, nemusí pršet, stačí když kape. Vydržet.
P.S. Když už jsme u toho, věřím na mnohem víc, než jen homeopatii. Minulé a budoucí životy, na intuici spoléhám více, než na rozum, používám kyvadlo, fandím aura- soma terapii, bachovkám,
věřím na geopatogenní zóny a mnoho a mnoho dalšího. Kdo zná, chápe....
Předchozí