| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Zkušenosti s homeopatií v prvních měsících života dítěte

Janino,
tak jsem to myslela - že je dokazování homeo principů vědeckými termíny zcestné (to "není to ideální" byl jen eufemismus:-). Souhlasím i s tím obrazem světa, ale nesouhlasím s tím, že by byl jen jeden možný takový obraz. Pokud do "vědeckého obrazu" homeo nezapadá, mně osobně to netrápí- na vědu zas tak zatížená nejsem, takže se bez jejího posvěcení dobře obejdu. Byly doby, kdy bylo vědecky dokázáno, že Sunar je daleko lepší než mateřské mléko a moje statečnou matku (:-)div neupálili, když vzpurně kojila devět měsíců...:-) - a podívej dneska. Taky kdysi existovaly vědecké důkazy, že lidské tělo není stavěné na rychlosti přesahující 20 km/hod, a proto vědci nedoporučovali jízdu vlakem. Na to, abych brala vědu zas tak smrtelně vážně, se příliš často obrací o 180 stupňů. Nevím, jak je to s nehmotnými energiemi, nevím ani, jak moc dokázané nebo vyvrácené je fluidum, stejně jako nechápu, jak funguje televize a nedokážu nikomu vysvětlit, proč se nám potí okna:-))). Jsou to prostě věci, které mám v praxi odzkoušené a žiju s nimi v blažené nevědomosti.

Já ti tvůj pohled neberu, myslím, že máš právo myslet si cokoli uznáš za vhodné (stejně jako ostatní odpůrci homeopatie). Jediné, co mi vadí, je, když někdo (netvrdím že ty) napadá "nás zastánce" a tvrdí, že jsme a) členové nějaké lobby/sekty, b) jde nám o peníze, c) jsme naprostí idioti, kteří ignorují očividné zákonitosti a tvrdí, že černá je bílá. To je věc, která vede akorát k naštvání druhé strany a roztáčí začarovaný kruh.

Takže asi tak. Celou diskusi považuju hlavně za prostředek, jak se dostat do kontaktu s myšlenkami a zkušenostmi ostatních. Myslím, že soudy, výpady, urážky, "litování zaslepených" a jednosměrné proklamace jsou o ničem.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.