Milado, ani ja som nechcela prispievat. Len mi to proste nedalo.
Nie som zastancom nazoru, ze homeo vsetko vyriesi a na takyto nazor by som asi vyskocila. Rovnako, ako vyskocim na nazor o tom, ze homeopatici su sarlatani...
Co sa tyka dokazov (lubovolnych), som k nim skepticka. Nehovorim, ze to s tymi 75% deti nie je pravda, ale som presvedcena, ze vela vyskumov a dokazov je tendencnych a neverim, ze vyskumy, ktore budu viest tradicni lekari, by ukazali, ze homeo zabera. Ja sama som ziadny takyto vyskum nevidela ani neviedla, o vsetkych viem len z medii.... preto som skeptik.
Aby som to ujasnila, nie som zastancom homeopatie, som len proti kategorickemu odsudzovaniu a odmietaniu niecoho, co nie je tradicne...
Proste si len na zaklade svojich skusenosti myslim, ze veci mozu byt inac, ako ich vidime a ze to, co je tradicne a zauzivane, nemusi byt ani zdaleka to najlepsie. Od urcitej doby proste alternativne smery neodsudzujem, ale naopak, myslim, ze by v nich mohlo nieco byt.
Mozno by bolo fajn, keby proti sebe tradicie a alternativa prestali bojovat a nasli to dobre na obidvoch stranach. Myslim, ze by sa potom prekvapivo mohli najst riesenia na problemy, ktore sa dnes povazuju za neriesitelne.
Předchozí