Ahoj
laryngitida trápila u nás hlavně Martínka. Nevím, jestli modral, v noci to možná jenom nebylo vidět, ale zabralo vždycky to stejné: Rectodelt je základ, pak něco na uklidnění dráždění a otoků, třeba fenistil kapky, něco proti dráždivýmu kašli, třeba ditustat. Těch možností je víc, naposledy jsme dostali ditiaden, který má tlumit alergickou reakci a asi i ten otok. A samozřejmě otevřít okno, zabalit mrně i sebe :-) do deky, chovat s hlavičkou nahoře, pokud možno sedícího, uklidňovat. Rectodelt se dává jeden za den, asi dva dny po sobě, to ostatní podle potřeby. My jsme byli u doktorky vždycky až ráno, nebo i další den, aby kluky zkontrolovala. Všechny ty léky jsou na předpis, nám je doktorka dala kdykoliv jsem zjistila, že začínají mlhy a podobně nepříjemný počasí a léky prošly nabo došly. A občas jsem se přeptala, co mám vlastně dělat. Jednou jsem volala v noci do nemocnice, že léky mám, ale nepamatuju si dávkování. Všechno jde.
A pokud odjíždíte na noc pryč, doporučuju vzít všechno s sebou, kdykoliv a kamkoliv, je to virový. A upozornit ve školce na štěkavý kašel, třeba u nás to neznali. Taky babička dostala na dovolenou kromě Martínka taky velký papír velkým písmem popsaný postup, jak na to, balík léků a zvládla to. Musela přesvědčit dědu, že opravdu musí otevřít okno na kašlající dítko. Asi by to bez instrukcí taky neudělala.
Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale já samam jsem nevěděla nic a málokdo ze známých ví, co dělat. Snad to někomu pomůže. V
Předchozí