Přidat názor k článku Hami ham
Ahoj, zdravím všechny maminky našich rozverných dětiček. Našemu pokladu je právě dnes půl roku. Hrůza jak to uteklo. Tomášek rád papá skoro vše co mu nabídnu. Nejprve to převaluje v pusince, chviličku se dáví a dělá různé obličejíčky, ale pak to do něj padá, že ani nevíme kam to všechno dává. Vzhledem k tomu, že jsem mohla kojit pouze 3 týdny, začali jsem od 4 měsíce s ovocnými šťávičkami, nejprve jen 2 lžičky denně. Nejraději měl z jablíčka (pozor muselo být sladké), mrvovou šťávičku moc nechtěl. Pak jsem už začala kupovat šťávičky od Hami a Tomík si oblíbil mrkvovo-jablečnou, kterou mu ale ředím napůl kojeneckou vodou. Poté přišlo na řadu ovoce místo dopoledního Nutrilonku. Nastrouhané sladké jablíčko mu velice chutnalo už od začátku, protože z něj vyteklo hodně šťávičky. Na nastrouhanou mrkvičku s čímkoli jsem ho nepřemluvila doteď. Ale nejraději ze všeho má rozmačkaný banán s nektarinkou, jablíčkem nebo samotný. Kolem 5 měsíce jsem dostala pokyn od doktorky nahradit polední mlíčko zeleninovým příkrmem (polívčičkou) a zkusit přidat masíčko (pouze kuřecí, krůtí nebo králičí). Tak jsem se pustila do vaření. 1 bramnora, 1 mrkev a kousek masa - vše uvařit a pak rozmixovat ne moc na jemno, protože jinak mu to vytékalo z pusinky a měli jsme to všude. Nejprve mu to moc nechutnalo, tak jsem to trošičku ocukrovala a panečku pak mu to moc chutnalo a když něco zbylo (ale to je málokdy - sní 200 ml) tak si to tatínek přikoření a dojí.
Snídaně: 6.30 120ml Nutrilonu (2)
Svačina: 9.30 1 přesnídávka (jabečná, broskvová, meruňková)
nebo
rozmačkaný banán + jablko, nektarinka(čerstvé)
Oběd: 12.30 1 brambora, 1 mrkev, asi půl kuřecího prsíčka - vše uvařit a rozmixovat
Svačina: 15.30 180ml Nutrilonu (2)
Večeře: 18.30 180ml Nutrilonu (2)
K pití během dne buď granulované čaje od hippu, nebo šťávičky od HAMI napůl s vodou, nebo voda, ale ta většinou pouze na noc.
Vzhledem k tomu, že už máme 2 zoubky, tak jsem mu zkusila dát dnes do ručičky piškot a to jste neviděli ten vřískot, když jsem mu ho celý ocucaný sebrala, protože ho měl plnou pusinku a nevěděl co stím. Ode dneška také místo odpolední svačinky budeme dávat jogurt - smetanový pouze 1x týdně, piškoty a k večeři buď kupovanou kaši nebo krupicovou.
Ale o tom až to vyzkoušíme.
Předchozí