Dříve to zvládaly i nezvládaly. Kdysi hlavně umíraly ženy z důvodů, které lze dnes už před porodem podchytit ( tj. deformace pánve z korzetů, úzká pánev, špatná poloha plodu, vícečetné těhotenství apod.). Císař pokud se oněj někdo pokusil se rovnal rozsudku smrti ( Mám zachránit dítě nebo rodičku?) Tyto ženy nerodí doma ani dnes. Mimochodem víte že dřív (19. stol a dřív) bylo pro ženy rodit doma s porodní bábou bezpečnější než s doktorem? Jo lékařství udělalo velký skok dopředu. Já také nemám odvahu rodit doma ( první dítě císařam ) a tak by mi to ani nikdo nedoporučil. Ale přesto chci se na porod co nejlépe připravit jak po fyzické i psychické stránce, a najít sílu na prosazování svých názorů vůči zdravotníkům :-). Ahoj Andrea
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.