Myslím,že to cítíme každá podle toho, jak se naše porody odehrály. Také mám tři za sebou. První i druhý s běžnou medikací - spasmolytika, Dolzin, oxytocin....byla jsem úplně namol, ale přijala jsem to jako normální, vždyť takové jsou zvyklosti. Porod třetího miminka se stejnou medikací byl plánovaný, moc dlouhý a bolestivy, požádala jsem o epidurál. Potom už všechno proběhlo hladce, ale jako by ona epidurální analgezie a opětovná následná omámenost způsobily, že se mi rozsvítilo. Po téhle zkušenosti jsem si uvědomila, že k FYZIOLOGICKÉMU porodu léky nepatří. Jestli se na mně příroda ještě jednou usměje v podobě těhotenství, já i mimi budeme zdraví, počkám si, až se porod sám rozběhne (tím samozřejmě nemyslím třeba měsíc přenášet!), vyberu si pro porod místo, kde nebudu kusem na běžícím pásu, ale respektovaným partnerem a kde bude průběh mého porodu sledovat odborník, který nespěchá, ale také nic nezanedbá. Takovým místem může být dobře vybraná porodnice, centrum pro přirozený porod, možná i domov.
Předchozí