Gratuluji Vám Stepánko ke krásne prozitému porodu a zdravému miminku. Vás clánek se mi moc líbil. Já sama rodila 2x, vzdy v CAPu. Poprvé jsem rodila s Ivanou Konigsmarkovou a udelalo to na me tak dobrý dojem, ze mohu zodpovedne prohlásit, ze s ní bych si klidne doma rodit troufla a nepovazovala bych to za hazard. Naopak ty, které tak argumentují riziky porodu doma a ohánejí se jistotou porodnice, se asi nikdy nesetkaly ba ani neslysely o prípadech detí pri porodu postizených ci dokonce mrtve narozených. A tyhle deti, jejichz porod byl tak zpackaný, ze si ponesou následky celý zivot, se narodily, svete div se, v porodnici!
Stále jeste hodne podcenujeme psychiku pri porodu a málo si veríme, porád nám vtloukali do hlavy, ze bez doktoru pri porodu dozajista zemreme. Ale zeny tak rodily celá staletí. Je pravda ze umíraly zeny i jejich deti, ale to bylo dáno mnohdy velmi spatnými hygienickými podmínkami, které jsou uz dneska samozrejme úplne jiné a pak tím, ze tak rodily i zeny, kterým by ani dnes porod doma nikdo nedoporucil (dvojcata, obrácená poloha plodu atd.) Také zdravotní stav matek byl mnohem horsí, nez je dnes (anémie, tuberkuloza). Já bych si sice netroufla rodit jen s manzelem, ale cítím, ze zena, která se pro to rozhodne, asi ví proc.
Předchozí