Já jsem se o pobytu na odd. šestinedělí nijak nevyjadřovala, rodila jsem v malé porodnici, kde byly těhotné a odrozené maminky dohromady, což bylo příjemné. Ale máš pravdu v tom, že dítě ti opravdu začne patřit až když ho máš doma. Při prvním synovi jsem byla na pokoji kde nás bylo 6 maminek, miminka nám nosili na kojení a nechávali nám je na pokojích dlouho což bylo také příjemné, ale pamatuji se, že jsem malého jednou chovala vestoje vedle postele a dostala jsem vynadáno od sestřičky, co kdybych omdlela, že ho chovat nesmím. Při druhém chlapečkovi už byl rooming-ing a byly jsme na pokoji 3 maminky a 3 miminka a bylo to mnohem lepší, samozřejmně chovat jsme miminka už mohly. Nepříjemné zas bylo to, že jsme miminka musely vážit, před kojením a po kojení a to po celý den, my jsme si to na pokoji ulehčily tím, že jsme si váhu vždycky vymyslely a něco jsme tam napsaly, aby byl personál spokojený (miminka totiž spokojená byla). Při Rozárce jsem samozřejmně měla miminko od samého porodu za své a nejen já, ale i tatínek (ti jsou při porodu v porodnici ještě víc než maminka od miminka odsunuti) a samozřejmně sourozenci, ti bývají "out" ze všeho nejvíce, přitom je to právě sourozenec, který bude muset miminko přijmout co nejlépe, u nás nenastal ani náznak nějaké žárlivosti, děti nemusely na maminku čekat celý týden až se za nimi vrátí s "uplakaným ošklivečkem v uzlíčku".
Předchozí