ten pocit neomeze svodoby a jistoty je pryc.
Kladu si tisice otazek,asi jako kazda z vas. Kdo, proc, jak, a co bude dal?
Na nektere z nich uz nam odpoved a vubec me to neprekvapuje. Detstvi jsem prozila ve vojemskem state. Dobre vim ze cesi svuj "simtex " prodavali prevazne tororistum a jeste ke vsemu je na uzemi ceskoslovenska cvicili.
Take si myslim,ze vim proc k teto tragedii doslo. Podivejme se jake vyroby zbrane strileji do palestynskych deti.
Co me dalo nejvic prace bylo prijit na to jak je mozne, ze k necemu takovenu mohlo vubec dojit. Myslim, ze znam odpoved i na tuto otazku. Bohuzel to neni to co bych chtela slyset.
Myslim si, ze k necemu tak obrovskemu by nikdy nedoslo, kdyb jsme my amereicani(canadani) nebyli tak zaslepeni vlastni velikosti. Podivejme se kolem sebe. Nemame zadne problemy. Kzdy znas si v klidecku zije ve svem domku se zahradkou. Pred garazi stoji nejmim dve auta, vetsina manzelek nempracuje, protoze nemusi. Na dovolene jezdime v lete k mori v zime do alp. Nevarime, vecere v restautaci je pohodlnejsi. Nezname sousedy, ptotoze by nam jejich starosti zabirali misto v nasm zivote. Jsme slepi ke vsemu co se nas osobne netyka. A porad si jenom stezujeme jak na vsichni vcetne nasi vlady a celeho sveta ublizuji.
Svet nas nezajima, ptotoze vse co potrebujeme mame primo pod nosem.
Je mi do breku. Co se to se me stalo? Vyrostla jsem v malu, komusti sebrali babicce s dedeckem uplne vsechno. Ale byli jsme stastni. jezdili jsme na vylety, delali taboraky, starali se o zahradku a domaci zvirata.
Dnes se kazdy vecer vracim do prekrasneho ale nezabydleneho domu. Nevita me babicka, neposila me k tete, bratranci a sestrenice si neprijdou po skole hrat. Jsme sama. A vlastni vinou. A tak zije vetsina lidi tady.
Vim ze se moc nezmeni, ale ja se budu snazit udelat aspon ten svuj maly svet vic lidsky.
Předchozí